Το περιοδικό μας

Το περιοδικό του σχολείου μας, «Δημιουργία», κυκλοφορεί κάθε χρόνο ήδη από το 2009. Έχω τη μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι με τους μαθητές και τους συναδέλφους για αυτήν την προσπάθεια. Η ομάδα του περιοδικού μάς ενώνει, μας αφυπνίζει και δίνει όραμα στην καθημερινότητά μας. Είχα να γράψω πολλά για τη διαδρομή του περιοδικού μας μέσα από αυτά τα 24 τεύχη, αλλά προτίμησα να αφήσω έναν αριστούχο απόφοιτο του σχολείου μας και ενεργό μέλος της συγγραφικής ομάδας, νυν φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρή Γυφτάκη, να μοιραστεί τις σκέψεις του για το περιοδικό μας.

«Το περιοδικό του σχολείου μας, «Δημιουργία», προσπαθεί να εξασφαλίσει στα τεύχη του ποικιλία στις ιδέες, τις προτάσεις, στο υλικό του.

Τα θέματά του εναρμονίζονται με τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες μας, αφού ως έφηβοι αγωνιούμε για όσα γίνονται γύρω μας και μέσα μας και ψάχνουμε τρόπο έκφρασης. Το περιοδικό, λοιπόν, μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε με τη σχολική κοινότητα προβληματισμούς και σκέψεις, να παρουσιάσουμε τη συμμετοχή μας σε προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, σε μουσεία, σε βυζαντινές εκκλησίες, να προβάλουμε εξορμήσεις στο βουνό και τη φύση.

Επιπλέον, μπορούμε να καταθέσουμε τη γνώμη μας για κοινωνικά κι εκπαιδευτικά θέματα που μας αφορούν άμεσα, να αναδείξουμε την καλλιτεχνική μας πλευρά και όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούμε.

Τις σελίδες του περιοδικού κοσμούν έργα- δημιουργίες των συμμαθητών μας που έχουν ιδιαίτερη κλίση στην τέχνη κι αγαπούν ιδιαιτέρως τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τη φωτογραφία. Δε λείπουν οι παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών.

Επιδίωξή μας είναι να αποτυπώσουμε τα βιώματά μας, να αναπαραστήσουμε μέσω του λόγου και της εικόνας όλα τα συναισθήματα και τις προσδοκίες μας για τον κόσμο που μας περιμένει.

Τελικά, η «Δημιουργία» μας ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για το μέλλον αποκαλύπτοντας πως ακόμα και σήμερα, μέσα στη δίνη του αυτοματισμού, της αποξένωσης και της απροσωπίας, εμείς οι μαθητές αντιστεκόμαστε, επιδιώκουμε την επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας και κρατάμε την ανθρώπινη επαφή!»

Υπεύθυνη σύνταξης
Βασιλική Μπιλάλη, φιλόλογος