Μαθητικοί Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποφάσισε, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού πολλαπλής επιλογής με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:

  • Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
  • Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός αυτός κατά κύριο λόγο δεν θα ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Από την ανάλυση των απαντήσεων και τις επεξηγήσεις που θα δοθούν, ο μαθητής, θα αντιληφθεί όχι τόσο τι λάθος έκανε αλλά, γιατί το έκανε και πώς μπορεί να αναπτύξει τις μαθηματικές ικανότητές του στο μέλλον. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Διαγωνισμός Καγκουρό

Τα εκπαιδευτήριά μας από το 2014 στηρίζουν και φιλοξενούν ως εξεταστικό κέντρο τον μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό». Αν και υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα θεμάτων ανάλογα με την τάξη του μαθητή. (Β Δημοτικού – Γ’ Λυκείου), δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για να απαντηθούν οι ερωτήσεις. Οι γνώσεις των μαθητών μέσα στην τάξη τους, ο κοινός νους και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για τον διαγωνισμό. Οι μαθητές μετά το πέρας της εξέτασης λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kangaroo.gr.

Διαγωνισμοί Γαλλοφωνίας

Κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας δίνοντας κίνητρο στους μαθητές να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στα γαλλικά με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο. Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά έχει λάβει μέρος στους παρακάτω διαγωνισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.