Ελληνικό Ωδείο
Παράρτημα Ηλιούπολης

Το Ελληνικό Ωδείο, με έτος ίδρυσης το 1919, είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, στο οποίο έχουν μαθητεύσει αξιόλογοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Το Ωδείο μας είναι παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου και λειτουργεί από το 1975 με όραμα να προσφέρει μουσική παιδεία και καλλιέργεια, απαραίτητα στοιχεία στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος και έχει ως έδρα τις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Θεομήτωρ.

Στον τομέα της Κλασσικής μουσικής οι σπουδαστές μας ειδικεύονται στο Πιάνο, ενώ παράλληλα λαμβάνουν θεωρητικές γνώσεις που είναι η βάση της μουσικής παιδείας.Στο Ωδείο λειτουργούν τμήματα Πιάνου , Υποχρεωτικών και Ανώτερων Θεωρητικών.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα μαθήματα Πιάνου είναι ατομικά και απευθύνονται στους μαθητές όλων των βαθμίδων (από τους λιλιπούτειους,μέχρι τους νεαρούς μαθητές και μαθήτριες μας),ενώ τα θεωρητικά μαθήματα είναι ομαδικά. Στο Ωδείο μας,οι καθηγητές ακολουθούν το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού πρόγραμμα σπουδών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τους στόχους κάθε μαθητή.

Τα μαθήματα ξεκινούν στα τέλη Σεπτεμβρίου,με αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στο τέλος του διδακτικού έτους. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, οι μαθητές συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις με την ευκαιρία επίκαιρων εορτών, οι οποίες πλαισιώνονται από την χορωδία του σχολείου.

Στο τέλος του διδακτικού έτους ,οι μαθητές ανάλογα με το επίπεδο και την κλίση τους μπορούν να συμμετάσχουν στις ετήσιες εξετάσεις. Οι εξετάσεις διεξάγονται στο Ωδείο μας υπό την φυσική παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κεντρικού Ωδείου και πιστοποιούν το επίπεδο των σπουδαστών μας, αφού είναι επίσημα εγκεκριμέμες από το Υπουργείο Πολιτισμού.