Εργαστήρι Τεχνολογίας

«Σας καλωσορίζουμε στον υπέροχο ΚΟΣΜΟ της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!».

Όλοι οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της δημιουργίας μέσα στο φιλόξενο εργαστήριο του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας οι μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου έχουν την δυνατότητα εκμάθησης και παιδαγώγησης κανόνων ενός εργαστηρίου, τη σωστή χρήση εργαλείων, καθώς και την ανακάλυψη των ικανοτήτων τους, με τελικό σκοπό την ολοκλήρωση των ατομικών τους κατασκευών που θα επιλέξουν.

Επίσης, ακολουθώντας οδηγίες συλλέγουν υλικό σχετικό με την κατασκευή τους (τα βήματα που θα ακολουθήσουν, τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν, διάφορες πληροφορίες, φωτογραφίες, σχέδια κ.α.) με σκοπό να μας τα παρουσιάσουν όλα σε μια ωραία ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, συνδυάζοντας τις γνώσεις τους από το μάθημα της Πληροφορικής, βάζοντας και εκεί το προσωπικό τους στιλ.

Η Β’ γυμνασίου δουλεύοντας σε ομάδες καταφέρνει να κάνει πραγματικότητα ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που απαιτούνται σε αυτή την ηλικία… να συνεργαστούν μεταξύ τους!!… να σκεφτούν σαν μεγάλοι, να ανακαλύψουν ή και να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα και τα χαρίσματά τους ο καθένας με σκοπό τη δημιουργία «της δικής τους Βιομηχανίας».

Αρκετοί το καταφέρνουν να μας παρουσιάζουν με πολύ μεγάλη επιτυχία και αληθινό επαγγελματισμό έξυπνους τρόπους διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων τους που δημιουργούν.

Με την Γ’ γυμνασίου προσπαθούμε να γίνουμε … μικροί Ερευνητές!

Δουλεύουμε σε ομάδες ακολουθώντας την αλληλοδιδακτική μέθοδο. Κάθε μέλος μιας ομάδας δείχνει, βοηθά και συμπληρώνει τα υπόλοιπα. Μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε πρακτικά και να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις μας για να κάνουμε …ΕΡΕΥΝΑ!!

Έκθεση Τεχνολογίας 2017-18

Έκθεση Τεχνολογίας 2016-17