11 Δεκεμβρίου, 2023

Ώρα Κώδικα 2023!

Το σχολείο μας σε συνεργασία με την Technokids Hellas & την Microsoft Hellas

συμμετείχε στην Παγκόσμια Ώρα του Κώδικα!

Την εβδομάδα 4 – 10 Δεκεμβρίου, το μάθημα της Πληροφορικής αφιερώθηκε στον Προγραμματισμό και την Τεχνητή Νοημοσύνη! Οι μαθητές μας υλοποίησαν δραστηριότητες προγραμματισμού με το Minecraft Education.

Ο κάθε μαθητής παρέλαβε ΔΩΡΕΑΝ από την Technokids (Minecraft Global Training Partner) το Minecraft: Education Hour of Code Kit που περιείχε εγχειρίδιο με δραστηριότητες προγραμματισμού, πρόσβαση στο Minecraft Edu για 10 δραστηριότητες και στο Academic Office 365 Online και αυτοκόλλητα Minecraft.

Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για να κατανοήσουν την επίδρασή της, να έχουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και να έχουν τη δυνατότητα να πλοηγούνται με ασφάλεια και σιγουριά σε έναν κόσμο που λειτουργεί από AI. Έτσι, το Minecraft Education δημιούργησε μια πρωτότυπη Ώρα του Κώδικα για να φέρει την υπεύθυνη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις τάξεις, μέσω μιας εύκολης και διασκεδαστικής εμπειρίας προγραμματισμού.

Το Minecraft Hour of Code: Generation AI προσκαλεί τους μαθητές να ταξιδέψουν στο χρόνο για να εξερευνήσουν χρήσιμες εφευρέσεις που βασίζονται σε AI. Οι μαθητές θα αποκτήσουν δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων, τη δημιουργικότητα και την υπολογιστική σκέψη με τον προγραμματισμό μέσα από τις εφαρμογές MakeCode Blocks ή/και Python. Με το Minecraft Hour of Code όλοι οι μαθητές μπορούν να μάθουν τα βασικά του προγραμματισμού και πώς να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Οι μαθητές θα εξερευνήσουν τις θεμελιώδεις αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης (τι είναι, πώς λειτουργεί, πού χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή), πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι χρήσιμη για τη δημιουργία και την επανάληψη ιδεών και τις πιθανές επιπτώσεις της στην κοινωνία. Μέσω της εκμάθησης των αρχών της υπεύθυνης αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα κατανοήσουν τη σημασία του απορρήτου, της δικαιοσύνης και της υπευθυνότητας.